Gedragswetenschap binnen jouw organisatie

Organisaties zijn altijd op zoek naar verbeteringen. Soms omdat dingen niet goed gaan, soms omdat er een gevoel heerst dat het nog beter kan. Behavioral Insight zoekt naar mogelijkheden om de wetenschappelijke inzichten die gedragswetenschap biedt toe te passen bij profit, non-profit en overheidsinstellingen. In onze database zitten meer dan 100 nudges en 150 interventies die we op maat kunnen inzetten voor jouw organisatie.

Gedragsverandering = verandering doorvoeren door verder te kijken dan intentie en wilskracht

Gedragswetenschap stelt organisaties in staat het gedrag van consumenten, burgers en werknemers positief te beïnvloeden, betere (financiële) voorspellingen te doen en het welzijn voor allen te vergroten. Veranderingen doorvoeren gaat verder dan intentie en wilskracht te stimuleren. Daardoor leveren wij:

  • Oplossingen voor hardnekkige en complexe problemen;
  • Gedragsverandering van werknemers, consumenten en burgers;
  • Scheppen van de juiste voorwaarden voor gewenst gedrag

Project ervaring

Hieronder enkele advies trajecten waar wij al reeds ervaring mee hebben:

  • Afvalproblematiek
  • Gezondheidsverbetering
  • Diversiteit en inclusie
  • Marketing strategie 
  • Verbeteren van sales

Onze consultants hebben een academische achtergrond in psychologie, consumentengedrag en marketing. Maar ze hebben vooral praktijkgerichte ervaring als consultant bij grote en middelgrote organisaties als Ministerie van VWS, Gemeente Dordrecht, Rijkswaterstaat (RWS), Experian, PostNL en PwC.

Neem vrijblijvend contact op

Graag gaan we vrijblijvend het gesprek aan om te praten over gewenst gedrag binnen jouw organisatie. Dan bespreken we of de oplossing voor je probleem met de inzichten uit gedragswetenschap kunnen worden opgelost. En zo niet, dan zeggen we dat ook meteen. 

>> Vrijblijvend kennis maken

Denken vanuit gedrag

Wil je in jouw organisatie meer leren over te denken vanuit gedrag, dan kunnen wij jouw organisatie daarin trainen.

>> Verder lezen over denken vanuit Gedrag door Organisaties