In april 2018 werd een filmpje van een arrestatie van twee mannen in een Starbucks vestiging in Philadelphia tientallen miljoenen keren bekeken. Het filmpje ging viraal vanwege de aanleiding van de arrestatie. Die was er namelijk niet. De Starbucksmedewerker die de politie had gebeld over “twee verdachte mannen” viel ten prooi aan een impliciete bias. Twee mannen die op een afspraak wachten in een Starbucks vestiging is een alledaags fenomeen. Twee donkere mannen die op een afspraak wachten, zijn verdacht.

Starbucks moest diep door het stof. Veel negatieve publiciteit en persoonlijke excuses van de CEO op nationale televisie waren het gevolg. Het was duidelijk dat dit in de toekomst moest worden voorkomen. Starbucks moest met maatregelen komen en besloot op 29 mei 2018 alle 8.000 vestigingen in Noord-Amerika te sluiten om al het personeel op een Diversiteit en Inclusie Training te sturen. Gemiste dagomzet: $12 miljoen. De maatregel werd gewaardeerd door het publiek, het personeel en de aandeelhouders. Maar toch vooral gezien als iets dat eerder had moeten gebeuren en niet pas na een groot incident waarbij meteen alle vestigingen een dag moesten sluiten. Om te voorkomen dat ook Nederlandse organisaties aan zo’n incident ten prooi vallen, hebben we een Diversiteit en Inclusie Training voor de Nederlandse markt ontwikkeld.

Waar bestaat de training uit?

De training bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Bewustwording van onze vooroordelen op de werkvloer
  • Brengt momenten van kritieke bias in kaart
  • Maken van een plan van aanpak.

Wat levert een training je organisatie op?

  • Bewustwording bij de medewerkers van hun impliciete bias
  • Verminderde kans op incidenten door in kaart brengen bias en plan van aanpak
  • Sterk signaal richting klanten, medewerkers en aandeelhouders

Omdat de bias niet voor niets impliciet is, hier een klein testje van 10 minuten waarin je kan testen hoe biased je zelf bent.

Praktische Informatie

  • Groepsgrootte: 6 tot 24 personen
  • Duur: 1 dagdeel
  • Prijs: € 295 p.p. exclusief BTW

De trainingen worden gegeven door trainers uit ons ervaren team.

Ben je geïnteresseerd in Diversiteit en Inclusie?

>> Neem vrijblijvend contact op

Dit zeggen anderen over onze Diversiteit en Inclusie Training.

‘In onze zoektocht naar experts om het thema diversiteit en inclusie binnen PostNL naar het volgende niveau te krijgen, werken we samen met Behavioral Insight. Zo hebben Niels en Sander onlangs 50 senior managers bewust gemaakt van hun unconsious bias door middel van hun training. Dankzij de kennis en professionele vorm van presentatie hebben we een grote stap kunnen zetten op gebied van diversiteit en inclusie. De deelnemers waren enthousiast over de training en het heeft vele nieuwe inzichten opgeleverd. Ik kan Behavioral Insight dan ook van harte aanbevelen.’

Gijs Oppenheimer – HR Manager Logistic Solutions bij PostNL

>> Meer trainingen bekijken